اقامت در چین

 سرزمین پهناور چین دیدنی های زیبا و جاذبه های جهانگردی بسیاری را در خود جای داده، و نیز کشوری زنده و اقتصادی است. اقامت در چین راه های بسیاری دارد که همواره سوالاتی برای متقاضیان مهاجرت به این کشور را بوجود می آورد که ما در این مطلب سعی کرده ایم که به مهترین این سوالات پاسخ دهیم. اگر قصد سفر به چین را دارید ما به شما تور چین را پیشنهاد می کنیم که در این سفر علاوه بر گردش و بازدید های گردشگری، می توانید اطلاعاتی درباره کار، هزینه های زندگی و تحصیل در چین را بدست آورید. در ادامه طریق های مختلف اخذ ویزای دائم چین را برایتان شرح می دهیم.

 

20150414103617

 

ویزای تحصیلی: X Visa (Study/Student Visa):

برای دوره های زبان بالای ۶ماه ،کارشناسی ، کارشناسی ارشد صادر می شود.
مدت زمان اعتبار این ویزا بسته به مدت زمان تحصیل از ۶ ماه تا یک سال می باشد ( بعد از اتمام ویزا امکان تمدید در کشور چین وجود دارد)
مدارک مورد نیاز ویزای دانشجویی چین
۱٫ اصل و کپی از گذر نامه دارای حداقل ۶ماه اعتبار
۲٫ تکمیل فرمهای اخذ ویزا(Q1),
۳٫ ۲ قطعه عکس ۳در ۴ پشت نویسی شده
۴٫ اصل و کپی از نامه پذیرش از دانشگاه مورد تایید در چین
۵٫ اصل و فتوکپی از تایید خارجه فرم درخواست روادید دانشجویی (JW201 یا JW202) صادر شده توسط واحد مربوطه دولت چین
۶٫ گواهی عدم سوء پیشینه ، ترجمه شده به زبان انگلیسی و تائید شده توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
۷٫ در صورت ادامه تحصیل بیش از یک سال گواهي نامه معاينه بدني(Physical Examination
۸٫ مبلغ تومان پول صندوق سفارت
مدت زمان صدور : ۴ تا ۷ روزکاری

ویزای توریستی

شرکت در تورهای مسافرتی، داشتن دعوتنامه رسمی، گذرنامه معتبر تا حداقل ۶ ماه، فرم سفارت، ۳ قطعه عکس، بلیت رفت و برگشت، تقاضای روادید حداقل یک هفته قبل از مسافرت به سفارت ارایه شود. بین هر دو سفر ۶ ماه فاصله باشد.
مدت اخذ ویزای توریستی (عادی) : ۱۴ روز کاری

ویزای بازرگانی:

دعوتنامه از شرکت چینی به سفارت تلکس یا فاکس شود.
مدت اخذ ویزای تجاری (عادی) : ۲۰ تا ۲۵ روز کاری
هزینه ویزا : ۰۰۰ /۴۱۰

ویزای ترانزیت:

روادید با دعوتنامه از کشور مقصد و یا داشتن یادداشت دولتی.
ویزای کشور هنگ کنگ:
دعوتنامه، گذرنامه، کپی گذرنامه از صفحات ۱ و ۲ و ۶ و ۸ در یک صفحه، ترجمه رسمی مدارک اشتغال به کار، ترجمه رسمی مدرک اعتبار بانکی و نامه درخواست روادید هنگ کنگ مبنی بر عدم اقامت.

آدرس سفارت چین در تهران

نشانی: خیابان پاسداران، خیابان نارنجستان هفتم، پلاک ۱۳
شماره دفتر فرهنگی سفارت چین : ۲۲۲۹۰۰۴۴
تلفن: ۱- ۲۲۲۹۱۲۴۰
نمابر: ۲۲۲۹۰۶۹۰
تلفن نوبت جهت اخذ ویزا : ۲۲۸۲۴۶۶۲
فرمهای سفارت
http://ir.chineseembassy.org/eng/lsfw/
روز کاری شامل شنبه تا چهارشنبه می باشد

امور گذرنامه

با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع زیر ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی  مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند.

اطلاعات عمومی در مورد گذرنامه

۱- مدت اعتبار گذرنامه های جدید ۵ سال می باشد که پس از گذشت پنج سال از تاریخ صدور آن باید تجدید شود

۲- محل اقامت قانونی افراد در گذرنامه های قدیمی صفحه ۸ و در گذرنامه های جدید در صفحه ۳درج گردیده است و ارتباطی به ویزای دائم (اقامت دائم) ندارد. به سخن دیگر برای مقامات ایرانی، مستندات گذرنامه ای ملاک عمل است که توسط نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران درج شده باشد .

۳- دارندگان گذرنامه با محل اقامت چین پیش از مسافرت به ایران , نیازی به گرفتن مهر خروج مکرر از بخش کنسولی سفارت ندارند.

۴- دارندگان گذرنامه با محل اقامت ایران به محض ورود به ایران باید نسبت به دریافت مهر خروج از ایران با ارایه اصل شناسنامه (و کارت پایان خدمت برای آقایان) اقدام نمایند.

۵- بانوان مقیم ایران که گذرنامه خود را از بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن دریافت نمودند و حالا تمایل دارند که بدون همسر و به همراه فرزندان خود به ایران مسافرت می نمایند , پیش ازسفر , برای دریافت مهر خروجی از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران باید فرم اجازه خروج را که توسط شوهر امضاء شده و به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن رسیده , به همراه داشته باشند .

۶- در صورت افزوده شدن نام فرزند در گذرنامه معتبر قدیمی برای کسانی که مقیم ایران هستند, برای اصلاح مهر خروج مکرر, گرفتن فرم اجازه خروج فرزند الزامی است که به تایید سفارت رسیده باشد .

۷- امکان اضافه نمودن همراه (فرزند یا همسر) و یا تغییر محل اقامت در گذرنامه های جدید وجود ندارد , و آن دسته از هم وطنانی که اقدام به ازدواج می کنند و یا صاحب فرزندی می شوند , باید برای همسر یا فرزند خود درخواست گذرنامه جدید نمایند.

۸- هم وطنان گرامی پس از دریافت گذرنامه جدید می بایستی قبل از مسافرت , نخست به اداره ورود و خروج چین ( (Exit Entry Administration section مراجعه و نسبت به درج روادید مورد نیازخود اقدام نمایند.

۹- با توجه به دستورالمعل های صادر شده از سوی مراجع ذی ربط , از آن جایی که هر گونه دریافت خدمات کنسولی منوط به ارایه کد ملی از سوی متقاضیان است . بنابراین از آن دسته از هم وطنانی که تا کنون اقدام به دریافت کد و کارت ملی ننموده اند, ضروری است هم زمان با درخواست هر گونه خدمات کنسولی ، مدارک مربوط به دریافت کارت ملی را نیز به بخش کنسولی سفارت تحویل دهند.

همان طور که در قسمت مربوط توضیح داده شده است یکی از مدارک اصلی برای کسانی که قصد دارند تا گذرنامه همسر و یا فرزندان خود را از گذرنامه خود جدا (تفکیک) کنند و یا برای بانوانی که درخواست جدا کردن و صدور گذرنامه جداگانه برای فرزندان هستند، اجازه شوهر برای زن و ولی قانونی فرزندان و نیز امضاء فرم اجازه خروج در حضور مسئول مربوط بخش کنسولی ضروری است

مدارك لازم جهت درخواست صدور گذرنامه مفقوده:

۱- حضور متقاضي و ارايه شناسنامه جديد و ۲ نسخه تصوير تمام صفحات

۲- ارايه شرح (كامل ) كتبي مبني بر چگونگي فقدان گذرنامه و ۱ نسخه تصوير آن .

۳- ۲ قطعه عكس يكنواخت رنگي با زمينه روشن و جديد (اندازه ۶X4 )

خانمها با حجاب كامل بدون عينك و آقايان بدون كلاه ، عينك و كراوات ).

۴- اصل و ۲ نسخه تصوير كارت شناسائي ملي و يا ارايه تصوير پرسشنامه درخواست صدور كارت ملي (براي افراد ۱۵ سال به بالا )

۵- اصل و ۱ نسخه تصوير گزارش فقدان گذرنامه صادره از سوي پليس محلي حاوي شماره گذرنامه ، تاريخ و محل فقدان ، مشخصات دارنده و با مهر و امضاء مقام صادر كننده در صورتي كه گذرنامه توسط اداره پست محلي ، اداره مهاجرت ، نمايندگي هاي خارجي و … مفقود شده باشد مراتب مي بايست در گزارش پليس محلي درح شده باشد .

۶- تكميل برگ وضعيت متقاضي نتضمن تاريخ آخرين خروج قانوني وي از كشور و ۱ نسخه تصوير آن.

۷- تكميل و امضاي ۲ نسخه پرسشنامه صدور گذرنامه .

۸- درخواست كتبي متقاضي متضمن تاريخ اخرين خروج قانوني وي از كشور و ۱ نسخه تصوير آن .

۹- اصل و ۲ نسخه تصوير كارت يا برگ اقامت ، گذرنامه يا سند مسافرت خارجي ، كارن هويت كشور محل اقامت .

۱۰- ارايه اظهاريه بقاء به تابعيت ايراني براي دارمدگان گذرنامه خارجي و يا اعلام ندامت از پناهندگي براي متقاضيان و يا دارندگان اقامت پناهندگي و تصوير ان (در صورت نداشتن اقامت دايم ).

۱۱- تكميل پرسشنامه مخصوص صدور مهر خروج مكرر مخصوص مقيمين خارج از كشور در صورت موجود.

۱۲- تكميل پرسشنامه مخصوص صدور مجوز خروج مشمولان خارج از كشور براي آقاياني كه فاقد كارت پايان خدمت يا معافيت نظام وظيفه مي باشند( مشمولين) در صورت درخواست .

۱۳- تكميل پرسشنامه درج مشخصات همراهان در گذرنامه در صورت وجود همراه در صورت موجود.

۱۴- ارايه فيش پرداختي

*مبلغ ۸۸۰ يوآن جهت صدور گذرنامه ( مبلغ ۴۴۰ يوآن براي افراد زير ۱۸ سال )

*مبلغ ۱۳۲ يوآن جهت تغيير محل اقامت

تذكرات مهم

۱- حضور متقاضي در اين نمايندگي هنگام ارايه درخواست گذرنامه الزامي است . صدور گذرنامه به صورت غيابي يا پستي امكان پذير نمي باشد.

۲- از ارسال وجه نقد ، چك بانكي ، پستي و يا پرداخت از طريق اينترنت خودداري فرمائيد .

۳- شناسنامه افراد بالاي ۱۵ سال بايد ملصق به عكس باشد.

مدارك لازم جهت صدور برگ عبور:

۱- تكميل و امضاء پرسشنامه درخواست صدور برگ عبور در ۴ صفحه به انضمام تصوير آنها.

۲- ۲ قطعه عكس يكنواخت رنگي زمينه روشن سفيد روشن (اندازه ۴×۳)

۳- ارايه اصل شناسنامه متقاضي(عكس دار براي افراد ۱۵ سال به بالا) يا كارت شناسايي ملي يا گواهينامه يا كارت پايان خدمت يا معافيت از خدمت نظام وظيفه يا مدارك تحصيلي معتبر ايراني ( و همراهان ) و ۲ نسخه تصوير از كليه صفخات (اندازه A4)

۴- ارايه دو نسخه تصوير كارت ملي (اندازه A4)

۵- شرح حال كتبي از هنگام خروج از ايران تا هنگام درخواست برگ عبور توسط متقاضي در يك صفحه بهمراه تصويري از ان.

۶- ارايه اصل و تصوير گذرنامه غير معتبر متقاضي كه امضاء صاحب آن در ان درج گرديده باشد.

۷- اصل كارت يا برگ اقامت (گذرنامه يا سند مسافرت خارجي ، كارت هويت محل اقامت ، مخالفت با پناهندگي ، حكم اخراج و ….. در صورت وجود ).

۸- ارايه اصل و تصوير بليط برگشت به ايران .

تذكرات مهم :
برگ عبور بيش از ۲۰ روز اعتبار نداشته و يك هفته قبل از پرواز صادر خواهد شد.